Tävling imorgon

Om allt går som vi vill åker vi till Boden imorgon och tävlar... Alltså wow förstår knappt att det är sant haha. Vernell är badad, knoppad och klar. Allt är på plats och transporten är fixad, imorgon rullar vi mot vår första lokala tävling!


Är nervös men samtidigt känns det så overkligt, haha, som att det inte kommer bli av...
/Hanna

vet inte vad...

Idag har jag haft fullt upp i stallet. Först skrittade och travade jag Kamira i ca 40minuter. Hon var SPÄND och hoppade till för allt och inget. Huvudet på henne var mer uppe i taket än lågt nere, avslappnat. Men hon var mycket bättre i början av passet innan hon började hoppa omkring. 
Sedan red jag Kaledo, eller hann inte rida mer än 10min så hoppade jag av och gick in i stallet igen. Han var inte alls som vanligt och slog mot skänkarna.. han har tydligen varit så här tidigare i veckan också. Det är verkligen inte likt honom, Kaledo skulle aldrig bråka och tjura när man rider.. Men imorgon ska vi kolla igenom honom, vet inte vad jag ska tro..

Jag är jätte orolig, han är ju min bäbis.. <3
/Julia



fix inför tävling

Foto: Hanna Johansson
Idag ska jag fara till stallet eftersom det är tävling i morgon och då ska jag packa och fixa inför den. Badade Joeri igår efter ridlektionen i lung och ro så behöver inte bada han idag då alla andra ska göra de. Ska bara redn göra han ben lite extra, smörja alla saker, spåna i transporten och pack i ordning allt. Ska så klart pyssla med Joeri också borsta han och om det behövs ska jag mocka till honom så att det blir lättare på morgonen.

Imorgon kommer vi fara hem ifrån stallet vid 8(?) och tävlar kl10, tävlar ld & ld+5. Så har gjort ett inställt inlägg med bilder från förra helgen då Hanna fotade mig och Joeri.
//Marie

torsdag

Tänkte bara kika in lite och säga att jag inte orkat eller haft lusta att blogga den här vecka. Men kan säga att hoppningen i Onsdags kändes ju sådär, men i dag på lektionen gick Joeri som en klocka ♥
Bilder från går dagens hoppning :)
//Marie


Hoppning

I stallet gjorde jag först allt åt Mondeo och på kvällen var det ju hoppning. Vi hoppade en långsida med räcke-tre galoppsprång-oxer-tre galoppsprång-räcke och två räcken som stod snett igenom.
Vi hade vattenmatta, en röd låda och vita sockerbitar under vissa hinder.

Vernell var duktig när vi hoppade fram, sen när vi skulle sätta ihop övningarna till en liten bana typ började hon stanna på långsidan. Så kortade lädrena då och började prata, alltså det är så himla pinsamt men då funkar det... Det var roligt då hon började hoppa i alla fall, kanske har hittat hennes svaga punkt haha.
---
Det är två ponnysar som blivit sjuka på ridklubben så det är inte 100% att vi får åka och tävla i Boden i helgen. Lite surt om det inte blir men då är det bara att tagga om till dressyren hemma nästa helg och hoppas på att det blir av! :)
/Hanna 

Finaste flickan

Hej, idag for jag till stallet vid 3. Skrittade ut på en mysig tur med Trolle.
På kvällen hade vi hoppning, de gick jätte bra och Giggan var jätte fin. 
Känns bra inför boden, hoppas vi får åka, får veta imorrn iallafall. 
Håller alla mina tummar och tår!!!

<3
/Anna

gymnastikhoppning

Som jag skrev igår, hade vi hoppning på schemat. Kaledo kändes lite off under framridningen. Så jag red lite öppnor å skänkelvikningar i trav och galopp. Det låg några bommar på marken som vi travade över. Då flyttade jag honom lite i öppna och sluta. Detta för att få "gunget" i traven. 
Tillsist gymnastikhoppade vi. Samma tanke här, vi red sluta mot hindrena. Jag och Kaledo hade det en aning knepigt med yttersidan. Men när vi fick till den hoppade han jäkligt bra! när vi inte fick till ytter... blev det inte lika bra språng.. haha. Jag är väll lite ringrostig också, det måste jag nog erkänna. :) 
 
/Julia

Dressyr 17 februari

Världens finaste Vernell ♥
Nu har hon verkligen börjat fatta vad jag menar när vi tränar på mellantrav, första gången tog hon några få steg nån gång, nu har hon börjat kunna ta många fler och igår skulle jag pröva att ta ännu mer kontakt på tyglarna och hon var supermega duktig då.
I somras fick jag pröva göra mellantrav på Joeri och det kändes så himla coolt, tänk att Vernell också kommer kunna det om vi fortsätter träna!
/Hanna

Tisdag

Igår var det ridlektion igen, vi hade med bommar. Vi började med att trava över dom och Vernell tyckte det var lite jobbigt men efter några gånger gick det superbra! Senare när vi skulle galoppera gick nosgrimman sönder och så blev hon piggelini, men det var jättekul när hon var så glad. Inte bästa dressyrpasset direkt, men det var ändå jättekul
Nästa vecka ska min grupp ha hoppning och det är ju dressyrtävling under helgen samma vecka så jag ska eventuellt få rida i ponnygruppen innan oss. Lite tråkigt att missa hoppningen för jag brukar inte hoppa Vernell på hoppningarna i den vanliga ridgruppen, men vi behöver träna på dressyren :)
Från en hoppträning 2013
På lördag är det hopptävling...i Boden. Min första lokala. Är anmäld till en LD clear round och LD+, ska se hur det känns i första klassen så kanske jag rider den andra med. Kommer bli så himla himla roligt att äntligen få följa med hela hoppgänget med en egen ponny i transporten, spelar inte jättestor roll över hur det går, kommer vara roligt bara att få heja på de andra tjejerna och lära känna Vernell ännu bättre :)
/Hanna

plus fyra grader

Det är helt oroligt hur varmt det faktiskt är ute nu! Själv har jag svidat om till skinnjacka, lägger pälsen åt sidan ett tag haha. Men är det plus fyra och sol ute så är det! 

Nog om det, idag är det tisdag och ikväll rider jag lektion. Tror att vi ska hoppa. Det blir nog roligt, det var länge sedan sist! 

/Julia



Måndag

Måndag idag, har varit i stallet och ridit lektion på Giggan och gått på styrelsemöte.
Lektionen med Giggan gick helt ok, vi red fritt idag. Hon kändes ganska orisen men blev bättre i slutet. Jobbade på volt och skänkelvikningar på långsidan. 
Galoppen har börjat gå bättre och bättre och hon börjar orka hålla upp sig själv. 
Julia friserade Giggan sen, ryckte manen, klippte öronen och stubben. Nu är hon tävlingsfin till på lördag!
/Anna

bästis

Nu är jag hemma efter en lång ulk helg, dessutom är jag färdigutbildad ungdomsledare. Har ett intyg och allt. Kommer sakna heeeela ulken gänget. Fy vad roligt vi hade!
Nog om det, är lite tröttis så det blir ingen supermegautvärderingen om ulken. Kanske någon annan dag.
Istället bjuder jag på bilder från ridpasset på Kaledo i tisdags.
 
foto. Hanna Johansson. Sista bilden är från en av travökningarna, behöver inte förklara. Ni ser ju hur mycket kapacitet han har. Med lite mer träning hos mig och honom kommer dom sitta som ett smäck snart!
/Julia
 

Ridpass +bilder

Idag var ridhuset ledigt från 15 till 15.30. Så jag började med att leda fram han runt stallet så att jag skulle kunna börja rida direkt de vart ledigt. Idag tränade jag mest på att Joeri skulle lyssna på min direkt jag bad han om något. Han kändes verkligen jätte tung i handen så började med att gör lite halter och dåvart det nästa direkt bättre. Efter det gjorde jag lite ökningar och tog tillbaka han så att han skulle lyssna på både gas och broms. När ag skulle börja galoppera gjorde jag lite tempoväxlingar. Tränade också på att vända mycket med ytter på lite volt och direkt galoppera på efteråt. Han lyssnade bra på mig och det känns bra inför nästa veckas tävling :)
Hanna fotade när jag red och följde även med ut när jag skrittade av och fotade lite bilder. Tack Hanna :)
//Marie

Marie & Joeri

Tre bilder från idag
/Hanna

Lotta & Ferrari

Har varit i stallet större delen av dagen. Fotade bland annat Lotta och hennes ponny Ferrari. Först när hon red inne i ridhuset och sen tog vi lite bilder utomhus också. Dom är så himla duktiga ♥ 
/Hanna

ungdomsledare

Hejsan, just nu sitter jag i ett hotellrum på Scandic. Om ni inte kommer ihåg så är jag på en ungdomsledarkurs, detta är 3/3 helger... lite tråkigt att det är sista. Vi har haft det så sjukt roligt!
Eiie från Norrbottens ridsportförbund har varit och pratat med oss idag. Det var intressant, drömmen är väll att man också kan få chansen att jobba inom detta om några år. Vi får se vad framtiden säger. :)
 
Nu ska jag stoppa här, men ett litet inlägg fick ni alla fall.
Om en halv timme åker hela ulk gänget till Walldorf. Det blir super!!
en bild från min och Jessicas barn kul grupp. Här sitter vi och ritar.
/Julia

Helg

Vacknade för typ 2 timmar sen av mig själv....
 
Idag ska jag i allafall till stallet för att rida och ta hand om Joeri. Ska bli jätte roligt efter som det gick så bra i torsdags. Har dock inte bestämmt om jag ska rida med dressyr eller hoppsadeln, ska i allafall träna på igång sättningar så han lyssnar direkt jag ber om de. Lite trimm inför nästa vecka då det är tävling, känna av han så att han lyssnar på mig.
Är super taggad till tävling nästa helg :))))
//Marie
 
 

Fredag

Ikväll har jag varit i stallet och tagit mer hand om hästarna under det här projektet som är startat med en ungdomsgård. Det var deltagarnas första ridning och tycker alla var jätteduktiga, vissa hade ridit förut och för andra var det första gången. Några av deltagarna hade svårt att förstå språket, så det var lite knepigt ibland att förklara hur man skulle gå till väga osv, men det löste sig.
Titta dåå, snällaste Landell♥
 
Gjorde Mondeo innan det och kommer även fixa åt honom imorgon. Tror jag åker mot stallet tidigare under dagen, men får se.
/Hanna

Ridfilm

Här kommer en liten film från gårdagens pass :)
Är verkligen jätte nöjd med går dagens pass även fast det var lite jobbigt i början. Nu har jag börjat få till traven och galoppen riktigt bra. Han är verkligen bäst, älskar han så himla mycket ♥♥♥♥
//Marie

Bloggtips?

Hej alla där ute, har ni några tips på inlägg som vi kan skriva om?
Det kan vara om VAD SOM HELST, ni avgör. Har du ett eller flera tips eller
kanske något just du vill läsa om, kommentara det gärna. :)
 
en mycket gammal bild från 2012, snart hela 2 år sedan.. tiden går fort när man har roligt♥
/Luleåryttare

dressyr - outfit

Ridbyxor från Pikeur // Fleece jacka från Pikeur // Ridhjälm från Uvex // Ridstövlar från Mountain Horse 
 
Klippte ihop en ryttaroutfit nyss. Pikeur, Uvex och MH är tre av mina många fler favorit märken inom hästvärlden. Brunt är även en av mina favorit färger, så snyggt att det nästan inte går att få för mycket av.. haha.
Jag ska någon gång snart köpa både hjälmen och stövlarna. Hoppas på det i alla fall! :)
/Julia
 
 

Veckan

Haft en ärligt VÄLDIGT kass bloggvecka, alla mina tankar har gått åt till skolan och ungdomssektionen. I onsdags hade vi årsmöte där alla vi fyra blev inröstade att sitta med i styrelsen, valberedningen eller som skötaransvariga. Julia är redan framröstad som vice ordförande och vi resterande får veta våra poster på måndag då vi tillsammans kommer sätta och ner och gå igenom uppgifterna. Jag satt ju med i styrelsen förra året så det är självklart något jag önskar att få göra under 2014 med, gärna som bloggansvarig som jag även var under 2013. lulearkus.blogg.se
 
I helgen händer inget speciellt. Fredag kväll kommer jag befinna mig i stallet som häst-ledare under ett projekt som nyss är startat mellan en ungdomsgård och Luleå Ridklubb. Tror det kommer vara ganska intressant och kul faktiskt!
 
Om jag inte suttit på möte har jag borstat på Vernell under kvällarna, bästa bästa Verris♥
 
/Hanna

Ridpass Joeri

Fick äntilgen rida Joeri igen, var nästan två veckor sen.
Började i allafall med att skritt jobba han ett tag han kändes väldigt stark och inte helt igenom riden. Han låg verkligen i handen och gick på bogarna väldigt mycket vilket inte är bra. Försökte lätta i handen och låta han balansera upp sig själv men det var ganska svår efter som han var så stark.
 
Vi jobbade med öppna och sluta, lite att hästen ska känna sig bekväm i rörelsen och att det inte blir för mycket. Fick till riktigt bra öppnor och slutor så dom är jag riktigt nöjd med. I galoppen jobbade vi med att få hästarna att inte galoppera i väg eller bli längre om vi först red på volten och sen red ut på fykanten. Det är lite min och Joeri svaga sida då han lättare spänner upp sig i galoppen. Fick rida igenom han i galoppen och tvinga han sättta sig och inte bara bli längre till slut funkade det riktigt bra och jag behövde inte dra i tyglarna för att han skulle korta upp sig bara använda magen  och räta på mig.
Mia var snäll och filmade med min sega mobil, film ganske komemr imorgon om jag hinner fixa.
Ska också säga förlåt för att jag varit helt off från bloggen man han verkligen inte hunnit, haft mycket i skolan...
//Marie

två toppen dagar

Hejsan svejsan! Har så sjukt många bollar i luften. Där av att jag bloggat dåligt ett tag..
Nog om det. Red Ferro igår i alla fall, han var lite bråkig i början. Men efter att jag fått igenom ställningen och böjningen i båda varven var han riktigt riktig fin! Det känns så bra med Ferro nu, han blir finare och finare♥

Idag har jag och Jessica haft en aktivitet(ungdomsledarutbildnings "läxa") för några mindre barn på ridskolan. Vi lärde ut om lite säkerhet i stallet. Sedan ritade vi och lekte lekar, haha får inte glömma att vi fikade också. Älskar våra mindre barn på ridskolan, de är så himla glada och de älskar verkligen att vara i stallet. Det enda som är kvar av ulken läxorna till på lördag är att fixa inför redovisningen och läsa böckerna. Men allt det fixar jag imorgon. Ikväll ska jag göra naturkunskaps läxa.... Vi ses!
/Julia
 

Ridpass på bästa

Kaledo gick jätte bra idag. Vi red fritt och jag tränade på lite allt möjligt. Skänkelvikning på volt och i galopp runt fyrkanten, lite samlingar och ökningar. Det låg några trav bommar i ridhuset så travade lite över dem också. För att få honom att lyfta lite mer på benen flyttade jag honom lite i svag öppna över bommarna.

Nu ska jag läsa lite läxa och sedan sova. Igentligen har jag prov imorgon. Men jag har varit i stallet hela kvällen.. Julia i ett nötskal. Håll tummarna åt mig!
Hanna fotade när jag red. Så det lär nog komma nån bild snart!
/Julia


Måndagens dressyr


Film från gårdagens pass kommer! Red i en dressyrsadel för första gången och det var jättestor skillnad mot att sitta i den andra. Kom åt henne bättre kändes det som och nu måste jag tänka på att hitta hundra knep som jag kan ta till för att lura henne när hon inte vill, istället för att ta bråket! :)
/Hanna

Ridpasset

Hej, for till stallet vid 4 och gjorde iordnig Trolle. Red för lektion för Marie kl 5, i början var han jäte jobbig och stel. Det var inte så konstigt för han vilade igår och har varit ute ganska mycket. 
När vi började trava och flytta han osv så blev han jätte fin. Gjorde 3 galoppfattningar som gick bra, ska rida nästa vecka igen och galoppera. 
Sen travade jag av och gjorde skänkelvikningar över hörnlinjen, Trolle är så känslig så bara jag kommer in rätt och tänker rätt och tittar dit jag ska så följer han. Han jobbade på jätte bra idag och jag är jätte nöjd över min pärla, världens bästa!
/ Anna

Maries vecka

Måndag,Tisdag och Onsdag stannar jag hemma för att plugga.. Inte mycket i stallet den här veckan, tråkigt...
Torsdag: Äntligen till stallet för att rida, förhoppningsvis Joeri :)
Fredag: Inga planer alls..
Helgen: Rida Joeri, mycket lydnad med igång sättningar osv. En vecka till tävling i Boden.
Bild från i Onsdags :)
//Marie

Tävling snart

Äntligen tisdag! Vilket för mig betyder stallet och Kaledo. Saknar honom.. har inte pysslat eller ridit honom på en vecka. Känns lite konstigt faktiskt. ;)

Nu är det tre veckor kvar till våran debut tillsammans. Kanske har skrivit det tidigare, men jag är anmäld till LC:1 och LB:2. Det känns bra att börja så. Måste köpa ett nytt schabrak innan mars.. men vet ännu inte vilket. Kommer väll på nått!
/Julia





Viggo

Red Viggo idag på lektionen, gick inte så jätte bra men är nöjd över galoppen iallafall. Vi jobbade med skänkelvikningar idag. 

Imorgon ska jag rida Trolle för Marie, de var vääääldigt länge sen! 
/anna

Strömsholm

Shit, denna resa har varit den konstigaste, jobbigaste, kallaste, roligaste, Underbaraste någonsin!!
Efter minst sju timmars väntetid på alla olika stationer fick vi äntligen hoppa på tåget hem till Luleå vid ett i natt.. Kom hem kring halv tolv. Min och Lovas lilla spontan tipp var men än lyckad. Vi hade roligt, lärde oss mycket och fick rida Strömsholms sjukt fina skolhästar!
 
Det var alltså en "prova på att vara hippolog dag" vi medverkade på igår. Eftersom jag har funderat på att söka dit efter gymnasiet. Men jag har två år kvar, så vi får se hur framtiden lyder helt enkelt!
Mer om var vi gjorde under lördagen, först pratade de mycket om vad det innebär att vara hippolog, sedan fick vi en liten föreläsning om Active Stable. Det var mycket intressant. Sedan red vi också. Hästen jag red heter Mata King, en valack född 1999. Han har gått upp till MSV:A dressyr, han var riktigt fin. Jag har aldrig suttit på en så välutbildad häst förut. Men kan inte säga mer än att jag älskade det!
 
Här under ser ni Mata King, han fick sola lite medans vi gjorde iordning honom. 
Skillnaden på att vara i ett litet stall och ett stort stall som Strömholm är oändlig.
Men jag gillade det skarpt och längtar tills det är dags för mig att söka. Två år kvar dock, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge! :)
självklart besökte vi slottet också, mäktigt
/Julia
 





Hööks

For till Hööks och köpte nya vit ridbyxor. Vart ett par CRW med diamant sak på sidan, helskodda med resår längst ner. Mina förr vita var inte helskodda och inte mina blå ridbyxor heller men tycker att det är desamma att rida med eller utan helskott.
Hööks, 679:-
//Marie

Helgen

I helgen är det inte jag som ridit Joeri,det är därför det inte kommit upp någon ''ridpass'' inlägg. Jag har hyrt ut han till Ellen Ågren som tävlar han i dressyr, hon kände att hon ville träna lite extra innan hon ska tävla och då passade det bra att hon lånade han i helgen :)
Idag ska jag fara på storheden och kolla lite på vita ridbyxor och lite annat, så vi får se om jag kommer hem med något. Men ni får ha det så bra så länge :)
//Marie

Natalie träning dag 2 - 11/2

/Julia


Kantor

Igår vilade Joeri och då blev det att rida Kantor en av ridskolan nyaste ponnysar. Det var första gången jag satt på honom, HELT annan häst om man jämför med Joeri. Han var på tårna hela passet och tyckte allt var läskigt, väldigt spännde ponny. Fick rida väldigt mycket för att jag skulle få till det men efter lite galopp började han slappna av. Frida som vi red för såg att han var väldigt spännde och försod att jag hade det lite jobbigt.
 
Kantor är en ponny jag gärna rider fler gånger bara för att utväklas i min ridning ännu mera och kunna rida allt sorters hästar. Man ska inte alltid rida den man tycker är finast/lättast att rida utan våga sitta på dom man tycker är lite svårare :)
Kantor innan passet, tur han är söt !
//Marie

Ute på äventyr

Hejåhå, gissa vart jag är? 

På STRÖMSHOLM! Jag och Lova åkte med flyget ner till Stockholm redan klockan sju i morse. Vi har hängt i centrala Stockholm hela förmiddagen. Gått på affärer, druckit chailatte och nu efter några tåg senare är vi framme på Strömholm. 

Som jag skrev tidigare skulle jag kanske dit. Åh nu är vi här! Imorgon ska vi på prova på dag på hippolop programmet. Det ska bli SJUKT kul! Kan skriva lite mer om det när jag kommer hem. 

Lite bilder från dagen. Ska fota så mycket jag kan! Lovar

/Julia


Nytt set

Igår köpte jag det gråa setet från Equiline som jag tittat på ett tag! Det var på rea så fick betala 750:- för det på ABNian.
Det är "varm" grå så tror de kommer vara jättefint på Vernell :) Det är i storlek full så gissa HUR stor luvan var? Asstor, så stoppade saxen i den så fort jag kom hem. Haha, kanske inte det vanligaste men men, tycker verkligen det funkar i alla fall.
Blingpannband på det och blåa stigbyglar så kommer det bli asbra!

Förra året var det "lilla gulliga Verris med Hello Kitty och utsläppt pannlugg", nu kör vi på glitter glitter glitter.

/Hanna

Nytt set

Igår köpte jag det gråa setet från Equiline som jag tittat på ett tag! Det var på rea så fick betala 750:- för det på ABNian.
Det är "varm" grå så tror de kommer vara jättefint på Vernell :) Det är i storlek full så gissa HUR stor luvan var? Asstor, så stoppade saxen i den så fort jag kom hem. Haha, kanske inte det vanligaste men men, tycker verkligen det funkar i alla fall.
Blingpannband på det och blåa stigbyglar så kommer det bli asbra!

Förra året var det "lilla gulliga Verris med Hello Kitty och utsläppt pannlugg", nu kör vi på glitter glitter glitter.

/Hanna

Hoppningen

Hoppade Giggan idag. Vi hoppade kort 2 oxrar och ett kryss. Kom från kort och lång andridning osv. 
Redan i framridningen kände jag att Giggan var pigg vilket kändes bra. Hoppade fram och hon kändes jättebra. Sen hoppade vi en liten "bana", hon var hur fin som helst och hoppade av och landade i rätt galopp osv. Älskade Giggan!

Fick veta lagen till boden också, i mitt lag är de jag, Julia H, Hanna B och Maja L. Jätte nöjd med mitt lag, nu taggar vi boden den första mars.
En tjej från stallet fotade idag och skulle mest troligt skicka bilderna imorgon så de kommer!
/Anna

Hoppning


Idag fortsatte vi jobba med långa och korta anridningar, vi gjorde det för någon vecka sen också. Jag tycker att det känns lättare med kort anridning, på lång anridning hinner vi tänka så mycket och är lite svårare att ha samma rytm hela vägen. En gång fick jag inte henne med mig så då blev det ett stopp
Är ändå jättejättenöjd över dagens hoppning, Vernell var pigg och framåt. Något jag ska tänka på är att hon måste stanna när jag vill, inte tjugo meter senare för det blir knas på banan om jag inte hinner byta galopp :)

La föresten undan det där gråa setet idag....kan på riktigt inte vänta för jag tycker det är såå fint! Ni får se imorgon :)
/Hanna

Pigg ponny

Idag hoppade vi lite liknande som förr förra gången, kort anridning och lång anridning. När vi hoppade fram satt allt perfekt. Sen hoppade vi lite olika vägar och allt gick bra han var väldigt pigg och glad idag. När hindrena var lite höger blev han lätt osäker men det är då jag ska vara bestämmd och inte låtan han stanna. Idag hoppade han iallfall jätte bra idag och den känns som om allt bara går frammåt just nu.
Nöjd Joeri efter hoppningen, fina bäbis ♥
Vi fick även veta vlika lag vi ska tävla i under omgångarna, tycker att båda lagen var super bra. Jag kommer vara i lag med Andrine, linda & (Lotta, bara första omgången). Älskar att tävla i lag, man bli så peppad då :)
//Marie

träning för Natalie dag 2

Blääää, jag känner mig inte riktigt pigg.. snarare hängig och trött.... mår lite illa faktiskt... Där av att jag inte bloggade om träningen igår! Gör det nu istället.
Kaledo hade träningsvärk.. lillen. Men det var inget som märktes av speciellt mycket. Vi fick träna på ökad galopp, samlad galopp och ökad trav. I ökningarna jobbade han på bra. I galoppen ska jag tänka på att kunna ta tillbaka honom efter ökningen och i ökade traven måste jag vara stilla och inte störa honom. Man märkte att han hajade vad ökad trav var mer igår än i måndags. De var jätte fina.
I den samlade galoppen var han också fin. Trots att Kaledo tycket att det var jobbigt är jag jätte nöjd. Som sagt, både han och jag är lite orutti på samling å ökning. Men med lite mer träning kommer allt sitta perfa!
Lova fotade oss efter ridpasset igår, bäbis häst♥
/Julia

Hoppträning ikväll

Har lagt ut bilder från helgens tävlingar nu på min fotosida http://fotohanna.weebly.com 
Fotade inte alls mycket så de bilder som syns där är på de ekipagen jag fotade. En annan tjej i stallt fotade lite med min kamera så det kan hända att det finns på andra också.
Ikväll är det ju hoppning! Så himla kul, älskar hoppträningar.
Från senaste hoppklubbisen där det inte gick så jättebra direkt... Hon hoppar superbra efter att hon stannat tre gånger, för då fattar hon att man inte kan göra så och springer på med öronen framåt. 
/Hanna

Dagens ridpass

Dagens dressyrpass på Vernell gick helt ok.
Red fram med stigbyglar men kommer inte åt henne så tog bort de när vi kommit igång för att kunna rida ordentligt. Kändes mycket bättre när jag kunde rida i varje steg, och det behövdes verkligen när vi bl.a. skulle galoppera på en 10m volt. 
 
Nästa vecka ska vi pröva om det finns någon dressyrsadel som passar henne :)
Längtar jättejättemycket till på onsdag när det är hoppning igen! Förra gången jobbade vi ju med att kunna kontrollera galoppen mellan bommar/räcken osv, så hoppas att vi får träna på att hoppa hinder på böjt spår denna vecka. Jag och Vernell skulle nog verkligen behöva det.
 
/Hanna

Natalie träning dag 1

Första träningen för Natalie avklarad! Det gick SJUKT bra och hon är jätte rolig att rida för. Jobbade med att få Kaledo rak i galoppen på fyrkanten, genom att ställa honom lite inåt. Då han gärna slänger in rumpan mot mitten. Gjorde detta i båda varven. Sedan skulle jag öka lite i traven också. Vilket jag och Kaledo aldrig gjort tidigare. Travade lätt och ökade på långsidorna. WOW vad han kan.
Lova filmade lite när jag red. Så ni ska få se film. Ni som inte är från Luleå ridklubb har ju aldrig sett honom på film, endast bild. Så det blir väll kul? :)
 
Dum som jag är råkade jag radera typ halva filmen..... men två klipp från ökningarna fick jag med. Bättre än inget. (Men ska fixa bättre filmer någon annan gång. Lovar!)
Med lite mer rutin från oss båda och bättre kondis hos Kaledo, tror och hoppas jag att vi kommer bli ett rätt snyggt ekipage på tävlingsbanorna. Men det blir nog inga problem, han är ju världens bästa häst♥
 
/Julia

snart jour

Dagen efter boden-tävlingen är det jour med stallvärdinnorna. Alltså ÄLSKAR morgonjourer med stallvärdinnorna, är man en bra grupp (går det att vara en dålig när alla stallisarna har jour??) så är det hur roligt som helst. Man blir helt sad när en annan grupp kommer och byter ut personer till nästa jour-pass...
 
Som stallvärdinna har man jour en helg varannan månad, hade lätt kunnat ha en jour varje månad. Så länge det är en roligt grupp är det hur enkelt som helst. Förra gången det var jour var vi en gaaaalet bra grupp på morgonjouren och längtar nästan mer till jouren än till tävlingen?? 
På förra jouren var vi några som skulle gå ut och ta fina bilder i hagen. Bilderna blev asfula och ponnyerna trodde vi var knäppa, men annars så.
/Hanna

rolig helg

Har precis som de andra tre jobbat på klubbens hemma tävlingar denna helg, där av dålig uppdatering! Förutom att jobba på tävlingarna har jag tagit hand om Kaledo också, såklart! Igår tog vi oss ut i skogen bland annat. Med sällskap av Lova och Kantor. Han fick sig även ett bad.
Idag frissade jag manen lite, så nu är den perfekt! Både ryckt och klippt! det måste ju vara det snyggaste.
Smorde och rengjorde både Kaledos och min utrustning, inför träningen för Natalie. Som det känns nu är vi mer än redo för imorgon, dock är jag väääldigt nervös.
 
mitt hjärta♥
 
/Julia

Till salu

Slänger in lite saker jag tänkt bli av med, kommentera eller mejla [email protected] om det är något ni är intresserade av. Svarar snabbast på mejl. Allt finns i Luleå/Luleå Ridklubb

equiline - hello kitty set använt ca 5 ggr. nypris 1500:-, mitt pris 800:-, storlek ponny
 
rött med marinblå passpoal 50:- storlek ponny
 
vitt showmaster med silverfärgad passpoal. 50:- storlek ponny
 
brunt schabrak 50:- storlek ponny
 
storlek 146/152, 50;-
 
storlek 158, 50:-
 
/Hanna

andra tävlingsdagen

En andra dag med tävlingar avslutad...såå skönt att komma hem och känna att man gjort något vettigt hela dagen haha. Var i stallet strax efter sju och fixade allt åt Mondeo innan jag jobbade mina två klasser på framhoppningen.
 
Har varit en väldigt lärorik helg och har lärt mig såå mycket efter allt som hon överdomaren har berättat, och banbyggaren delade också med sig av en del intressanta grejer när vi höll på bygga om. Aja, nu ska jag ladda upp inför måndag och ny veckaaaaa.
Snart är det ju vår tur att tävla ♥♥♥ II februari 2013, foto Julia Hermanson
/Hanna

nytt schabrak

Igår på tävligarna köpte jag äntligen ett nytt schabrak, den är från AB Nian (dom har butik på våran klubb). Ett kingsland schabrak i en grå/blå färg. Jag tror det är storlek full på det, men den är iallalfall lika srot som mitt gamla. Schabraket kostade 350kr eftersom det var på rean, ordenarie pris är 699kr. Märket är kingsland.
Är jätte nöjd med schabraket, kommer så klart använda de i Boden 1/3.
//Marie

Lördag

Idag har det varit tävlingar på våran ridklubb och det var storhästar som tävlade i hoppning. Jag jobbade hela dagen fårn 8 till 16.30. Efter tävlingarna slut gick jag och började borsta på Joeri friserade han lite också inna jag tränsade och gick ut till kalla ridhuset. Det är ju tävling imorgon också så alla hinder var kvar och den var lite klurigt att rida runt fyrkanten. För att kunna rida runt helga fykanten stoppade Maritina ner en bom på marken som man kunde rida över.
 
I början av passet var han väldigt spände och tyckte typ allt va läskigt, porten var öppen så han kollade på den också. Red lite 8 volter för att få han att släppa i båda sidorna och få igång han så han skulle trava på, han lutar väääldigt mycket innåt när man rider höger varvet och försöker får till så att han ska forma sig i volten. Men i vänster varvet vill han skuta ut bogen och hänga i handen. Men efter ett tag kände det bättre och han blev mera avspänd. Dock är det inget man kan får bort på ett pass utan det kan ju ta ett bra tag.
Sen tog jag galoppen och han var super vin lyssnade verkligen på min hjälper och galopperande fint på tygeln över bomen. Trände inte på någon speciellt då jag galopperade rullade nångång över bomen bara. Är iallafall nöjd över passet trotts att jag red barbaka och Joeri är typ världens benigaste. haha..
Dåliga och tråkiga bilder.. Men kolla snygg han är, fina Jorri ♥
//Marie

Dagen

Hejhej, idag har jag också jobbat på tävlingarna hela dagen. Stått insläpp i 2 klasser och byggt om osv. 
Kom hem för nån timme sen och är helt slut. Har bara legat och sett på film sen jag jag kom hem.
Imorgon väntar en dag som är ganska lik den här, jobba på tävlingarna osv.

/Anna

Hemmatävlingar

Syns på uppdateringen att det varit fullt upp idag! Satt på Mondeo klockan kl. 7,10 imorse och red något slags pass ute på banan, såg en klass, jobbade två och tittade på den sista innan det var dags att bygga om inför imorgon och sen åka hem. 
 
Tycker det är så kul att hjälpa till. Står på framhoppningen och det är inte något som jag gjort förut så det är lite svårt, men det gick ändå bra. Har ganska lätt för att prata högt så har inte problem med att ropa in någon, men problemet är ju vem jag ska ropa pååå. Överdomaren berättade lite "tekniker" på hur man skulle göra, hon såg i alla fall något hopp inom mina kunskaper som funktionär så det är väll positivt. Nu taggar vi om inför imorgon.
 
Vet däremot inte när jag ska rida Mondeo, var härligt att göra det på morgonen men kan hända att jag väntar till efter tävlingarna och rider inne trots allt. Time will teeeelll. Blir hur som helst en tidig morgon i stallet, även om jag inte rider så ska allt i stallet vara klart innan kl. 8,30.
Mondeooo, inte idag men men. // Fontänen som jag, Ida och Julia gjorde.
 
/Hanna

Ridpass

Igår red jagJoeri på ridlektionen. Våran ridlärare är ledigt så vi fick rida för Frida.  Jag började med att tänka på att han skulle trava på få upp nosen lite och att han inte skulle hänga sig i handen. Så jag red på en 8 volt för att få igenom båda sidorna helt. Samtidigt när jag skulle byta vra så skulle han direkt tatag i bettet och jänga i höger handen så då sa Frida att jag skulle fånga upp han och piska till han och då vart han mer uppmärksam. Sen tränade vi på galoppfattningar och höger varvet kändes bäst. Han var iallafall snäll och fin idag!
Fick lite tips av Linnea som red han förut hur jag ska rida han för att han inte ska hänga i handen och för att han ska ta min galoppskänkel direkt jag säger till. Så ska tänka på dom sagerna när jag rider näta gång :)
//Marie

Mondeo

I helgen ska jag ju ta hand om Mondeo och ser verkligen fram emot det! Blir att rida utomhus lördag och söndag men det är också kul, jag själv rider ofta inte ute mer än på Mondeo så ser fram emot det!
 
Fick nyss veta att den kursen/lektionen som avslutar fredagar har slutat så kommer till stallet tidigare än planerat, så himla skönt. Det var tänkt att Mondeo skulle vila idag men får se vad som händer med det nu, kanske hinner rida i ridhuset? Imorgon tänkte jag att han ska få springa av sig och busa lite på planen, och på söndag hade jag tänkt försöka rida något mer dressyrliknande utomhus...får väll se vad det blir av det men det var planeringen i alla fall. Ha kul, man måste ju passa på när man får ta hand om någon som sin egna :D
Mondeo och Felicia
 
/Hanna

Gissa vad?

.... Jag och Kaledo ska träna för Natalie Oldfors på måndag och tisdag. Jag är SJUKT nervös, men det ska bli super roligt. Att träna för henne har lixom varit en dröm, å nu blir det verklighet. OTROLIGT!
 
Natalie och hennes häst Winne B Foto: Sara Johnsson
 
/Julia
 
 

 

super fina Ferroperro

Igår red jag ett underbart dressyrpass, på Ferro, barbacka! Red endast på böjda spår tills han blev lösgjord. Sedan rätade jag ut honom och red runt fyrkanten. ALLT satt verkligen till 110%, är såååå stolt över Ferro!
Har nog suttit på honom när han varit såhär avslappnad, som igår. Ser fram emot att rida honom idag också!!
 

gammal bild, men Ferlando var super fin där också♥
 
/Julia
 

Bilder - Trolle

lite bilder sen i söndags när jag red ute på plan, Andrine har fotat :)
/Anna

Ida och Ozzy

Två bilder på dressyrklubbisen när Ida rider på Ozzy.
/Hanna

NAMNINSAMLING

Är du emot de nya reglerna om tillverkningsloggor?
om svaret är JA, klicka in HÄR för att delta i en namninsamling mot denna regel!
 
källa: ponnysanning.se
 
/Julia
 
 
 

Min vecka

Måndag: Ridning, Giggan
Tisdag: Hemma
Onsdag: Hemma
Torsdag: Hemma, kanske stallet?
Fredag: Stallet, Trolle
Lördag: Stallet?
Söndag: stallet?
 
Såhär ser min vecka ut, inte så jätte mycket stall...
 
Min fina, foto: Andrine olsen
/Anna

Bilder från i lördags

Det är Hanna som har fotat bilderna. Dom är från i lördags då jag travade av eftter ett dressyr pass :)
Måste tänka på att trampa ner hälarna, gjorde det för mycket när jag var mindre så nu har det blivit tvärtom..
//Marie

Bilder från i söndags

Hahah gud vad tuff jag är utan hände och allt... Bästa Joeri ♥
Andrine har fotat bilderna.
//Marie

kaledo är bäst

Godkväll! haft en bra dag idag? det har i alla fall jag och hoppas att ni också har det.
Red min fina Kaledo idag. Som tur är har såret vid munnen läkt otroligt snabbt så jag kunde rida på vanligt bett idag. Skönt, diggade inte hackamore speciellt mycket..
Vi jobbade med öppnor och förvänd öppna idag. Först lite vanlig öppna, då red jag mycket tempoväxlingar och han lyssnade jätte bra. Sedan gjorde vi öppna i galopp och även det gick klockers. Den förvända öppnan var en aning knivigare men när jag fick till ställningen satt den perfekt också!
Lade lite fokus på att få honom att komma upp med nosen lite, när jag kortar tyglarna och lägger handen framför mig. Eftersom hästarna på tävling hellre ska vara lite högre i formen. Det kändes rätt bra, och det är något vi ska jobba vidare på!
 
Jag längtar SJUKT mycket till tävlingarna, det ska bli såååå roligt att just jag ska få rida och visa upp världens allra finaste häst.. <3
 
Nu ska jag gå och lägga mig, en lååång skoldag väntar imorgon! God natt. :)
/Julia
 
 
 
 

Hur tänker jag?

Jag fick en kommentar på mitt senaste fototips-inlägg ifall jag inte kan berätta mer om hur jag tänker när jag fotar inne/ute. Till bilderna jag fotar använder mig till stor del alltid av min Nikon D7000 med ett Tamron 70-300/4-5,6 (här). Använder mig iprincip alltid av den utrustningen när jag fotar hästar i rörelse, och det är det jag känner mig säkrast med både utomhus och i ridhus.
I ridhus fokuserar jag på att få skarpa bilder, hellre brusigt (hög iso) än oskarpt (rörelseoskärpa). Bruset kan man ofta fixa till i efterhand om det är något man önskar.
 
När jag fotade bilden nedan ville jag åt en skarp bild, därav valde jag att höja ison och istället få en brusigare bild. Inomhus är ljuset ofta dåligt och har inte så många önskemål om resultatet mer än det jag beskrivit ovan.

Utomhus har jag fler önskemål om hur en bra bild från mig ska se ut. Är väldigt noga med vad som finns i bakgrunden av mitt motiv då det finns många fler saker som kan störa utomhus (jämfört med inne i ridhuset). Ljuset kan även variera mycket under tiden jag fotar och tycker sällan om allt för mycket solljus (kontrasterna som uppstår då), mulet är bästa fotovädret! Något som jag tycker ser trevligt ut är en inte allt för platt bakgrund, försöker alltid skapa ett djup i bilden med ett så lågt antal på bländaren som möjligt (på mitt Tamron-objektiv är 4 mitt lägsta bländartal).
För att få de bästa bilderna måste man hitta sin stil och sitt egna sätt att tänka. Jag får i alla fall inte bra bilder om jag försöker tänka som någon annan, det funkar inte för min del.
 
 
Nämnde ju en del om att jag tycker att skärpan är viktig, samt att jag har låg bländare. Vet du vad det är men har inte så stor koll på hur det hänger ihop? Denna sidan är som gjord för dig! Där föll en hel del bitar på plats för mig.
Förlåt för ett otroligt luddigt inlägg men är otroligt svårt att beskriva hur man tänker ;)
/Hanna

Årets första

Nu är jag anmälde till min första tävling i år. Tävlingen är en 1/3 om ca en månad(samma dag som justin fyller år, om ni ville veta de), det är inte så länge kvar. Jag kommer att tävla en LD cleround och en LD+5. Det känns verkligen jätte bra att börja året med en cleround LD, känns som om jag och Joeri behöver en lite mjuk start. Ingen omhoppning bara nolla banan men en bra känsla. Hoppas Joeri är lika taggad som jag!
Jag och Bella förra året i boden ♥
Det kommer även vara första omgång för div3 lagen och jag + dom i min hoppgrupp kommer ha ett+ lag :)
//Marie

dressyr

Ridpasset på Vernell idag gick jättebra, är supernöjd! Vi jobbade med framdelen innanför spåret och det kändes bra från början till slut. Jobbade på från början till slut och det kändes som att jag kom åt henne på ett sätt jag aldrig gjort förut. Tränade idag också på det med att hon ska länga på stegen i ökade traven och hon fattade fortare vad det var hon ska göra, men jag fick några saker att tänka på :) Känns jättejättebra nu, fatta om hon hade kunnat slappna av lika bra innanför ett dressyrstaketet.
/Hanna 


Ridpasset

Hej, idag red vi inte för våran vanliga ridlärare, vi red för Emma. Tycker Emma är sjukt duktig och ridpasset var väldigt roligt och lärorikt. 
Dessutom red jag Giggan och hon var sjukt fin, jobbade med skänkelvikningar och galopp. Galoppen är Giggans svaga sida men vänster galoppen gick jätte bra med Emmas hjälp. I höger låg hon fortfarande innåt men de kändes ändå bra. De är så himla kul att rida henne när man har en bra känsla hela passet. 

Världens finaste flicka!
/Anna

Gårdagen + veckan

Igår red jag Joeri utomhus, tänkte först rida i skogen men sen såg jag att Anna och Andrine var på plan så red där i stället. Joeri var trött igår samma som i lördags, vet inte riktigt varför men dom brukar ju bli det lite så här på vintern + att dom går och spänner sig i hagen. Just nu vill både jag och Joeri ha sommar och sol...
Andrine har fotat bilderna och hennes blogg hittar ni HÄR.
Bilderna är från gårdagens rid pass, Det var väldigt sönigt och blåste ganska mycket..
Idag ska Jag bara vara hemma och ''chilla'' sitta vid datorn, inte stallet..
Tisdag, imorgon måste jag stanna hemma för att plugga, vi har prov och läxor den här veckan....
Onsdag, samma här hemma och plugga..
Torsdag, först hemma och plugga det sista sen fara en sväng till stallet för att rida lektion.
Fredag, förbereda inför tävlingen som är i helg. Ska inte tävla eftersom det är stor häst, men ska jobba.
Helg, jobba på tävlingar + rida Joeri bäda dagarna :)
Ska också försöka klämma in en dag då jag ska hinna hitta lite herders priser till tävlingen.
//Marie

Planering

Ny vecka, nya grejer som händer. I helgen ska jag ha Mondeo, kommer nog bli jättekul. På fredagar slutar vi halv fem på schemat men det är väldigt sällan som vi faktiskt gör det. På lördag och söndag har jag ju min arbetsuppgift på tävlingarna så lär bli intressant hur jag löser dagarna med att fixa allt i stallet, ta in, rida, jobba, hinna äta och allt ihop. Ändå roligt att få pröva vara lite hästägare även om det är stressigt, så som det kan vara ibland :) 
 
Hade hand om honom en gång på en klubbtävlingsdag och gjorde ALLT innan tävlingarna hade börjat, förstå hur tidigt det var...satt på hästryggen ute på ridbanan mitt i vintern tidigt som jagvetintevad..men grymt härligt att börja dagen så. 
Måndag: Ridning
Tisdag: Sköter Mondeo, ska försöka göra klart allt fort så att jag sen kan åka hem och plugga.
Onsdag: Sköter Mondeo och tittar nog på hoppgruppen/tar hand om Vernell.
Torsdag: Stall-fritt! Torsdagar är alltid min stallfria dag
Fredag: Har Mondeo.
Lördag: Har Mondeo och så är det storhäst hopptävlingar som jag ska jobba på!
Söndag: Har Mondeo och så är det storhäst hopptävlingar som jag ska jobba på!
 
Fick lust att köra en sån igen, stallet tidigt tidigt på morgonen och sen en morgonritt på ridbanan och kunna se alla transporter komma in mot stallet för en tävlingsdag. Haha dör, kan bara vara jag som tycker att de är det härligaste som finns ;)
 
/Hanna

Mina foton

I framtiden kommer jag lägga upp mina bilder från ex. tävlingar på min hemside-liknande-grej. fotohanna.weebly.com. Är väl medveten om att den ser ut som en hejkomochhjälpmig men ska lägga ner tid och energi på att renovera upp sidan lite när jag får tid över! 
 
/Hanna

Januari 2014

 
 
foto. Anna Nilsson, Lotta Gunnarsson, Hanna Johansson
Började januari med att ta hand om Mondeo. Köpte världens kanske finaste schabrak. Fick en hel del fina bilder på mig och Vernell. Red minst ett riktigt bra dressyrpass på V och vi startade även en klubbisdressyr där vi red 5% bättre än sist. Fick börja hoppa med tävlingsgruppen och fotade även en hel del i stallet. Blev också med i tävlingssektionen och anmälde mig även till hemmatävlingen i dressyr!
 
I februari kommer jag få ha en egen uppgift på hemmatävlingen för hoppning storhästar, kanske inte så speciellt men ser fram emot det! Kommer ha Mondeo för mig själv en hel helg, anmäla mig till en till tävling och sista kvällen denna månad kommer jag få förbereda Vernell inför tävlingen i Boden...dör vad kul. 
/Hanna

Dr Martens

Nyinköpta skor. Tycker dom är så himla fina så jag och mamma delade på det dom kostade så att jag fick mig ett par igår.
Vill verkligen ha ett par matta metallic-färgade, men mamma bestämde svarta då de passar till allt. Ska spara till de andra också för de är på min måste-ha-lista! :)
Så fina ♥
/Hanna

söndag

God morgon! Idag blir det stallet igen. Har både Ferro och Kaledo att rida och sköta, alltså fullt upp!
Ska gå till stallet vid halv tio, jag och Lova hade tänkt rida dressyr i varma vid elva.
Kommer ni ihåg såret vid mungipan som jag berättade om i tisdags? i alla fall det gick såklart upp igår när jag red... För att det nu inte ska bli infekterat eller gå upp igen, ska jag rida på hackamore idag. Det ska bli spännande!
 
Eftersom jag aldrig har ridit på det och vi vet inte om Kaledo heller har gjort det så ska jag ta det lite lugnt. Hoppas det går bra och det är alltid roligt att prova på å lära sig nya saker! :)
/Julia
 
 

:*

I fredags red jag ut med Trolle, han var skit pigg och jag kunde inte alls få stopp. Men de var riktigt mysigt och kul. 
Pysslade med han ett tag innan jag gav han middag och for hem.
Idag har jag varit på stan och sen varit med mia så har inte gjort nå hästigt. 

Imorgon ska jag rida Trolle, så bloggar om de imorrn :)

<3
/Anna



världens bästa Kaledo

Herre gud vilken dag detta har varit.. Först bakade jag semlor, sedan till stallet för att fixa Ferro. Skrittade även Kamira en liten snabbis(saknar faktisk henne.. minns ni våran "tid"?) och till sist red jag ett toppen pass på Kaledo.
 
Det gick verkligen jätte bra. Skrittade honom på tygeln rätt länge för att få honom med mig. Travade lite och flyttade honom undan för skänkeln. Gjorde även lite skänkelvikning i galopp också, shit vad bra det gick.
Om jag ser tillbaka och tänker på hur det gick de första gångerna jag red honom har vi båda utvecklats ENORMT!
Känslan när man känner framgång är magisk, då vet jag att vi lyckats!♥
/Julia
 
 
 

Ridpass, Joeri

Idag red jag dressyr i ridhuset tränade lite skänkelvikning. Han lägger sig jätte mycket i handen och bara dyker med huvet, försökte verkligen få han att bära upp sig själv tänkte på alla tips Lena och Maria sagt men det hjälpte inte mycket. Jag vet inte hur jag ska rid.. Tyckte också han var väldigt trött idag, så gjorde mycket tempoväxlingar.
 
Fick också höra att en annan tjej i stallet ska börja rida och tävla dressyr, har verkligen väntat på det här. Efter som jag inte kommer tävla Joeri idressyr är det ju väldigt tråkigt om ingen annan gör det efter som han är så pass fin. Så jag hoppas verkligen att hon kommer trivas med att rida Joeri. Men jag kommer så klart fortsätta rida, tävla och hyra han. Men det var kul att höra iallafall :)
Bilder kommer när jag fått dom från Hanna.
//Marie

Två enkla fototips!

♦ Först, hitta en snygg, ren bakgrund. Oavsett hur fint motivet än är kommer bilden förstöras om man inte tänkt igenom hur man vill ha bakgrunden. 
Här tycker jag inte att bakgrunden är fin någonstans! Vissa gånger kan det vara snyggt att inte göra motivet allt för självklart, men här funkar det inte alls.
När du är ute efter en snygg bakgrund ska du tänka på att den inte får förstöra ditt motiv. T.ex. om du fotar porträtt i skogen, se då till att det inte kommer träd ur huvudet på motivet, eller att det kommer kvistar ur öronen osv. Ganska vanlig grej som man kanske inte tänker på. (På bilden har Akeley en annan ponny på huvudet, aaaaasfint, eller inte).
 
♦ Fota från olika vinklar! Något jag är riktigt dålig på, brukar få påminna mig själv ibland om att röra mig mer.
Det kan vara svårt att variera om man bara står på läktaren, men om du får gå ner på banan - Gör det! Då har man större möjlighet att röra på sig, ibland kanske man måste gå ner på knä för att få det som man vill ha det och det är svårt att komma till den nivån på en läktare. :)
Har fler saker att bjuda på om ni vill förståss?
 
/Hanna

Andrine

Klickade några bilder på Andrine och hennes tävlingskompis Bella + några på hennes sköthäst Batavia. Kanske svårt att missa, men det snöade, inte det finaste jag sett direkt. Ser ut som att jag har nå knasigt mycket skit i kameran, hade varit helt okej om det hade kunnat hålla sig bakom motivet, men rakt på....nja det är inte riktigt min grej...
/Hanna

??


Vi fuvk en kommentar om att den lägsta i Boden är LE, men det ser ut så här för mig? För Marie ser det heeelt annorlunda ut? Är inte så haj på TDB helt enkelt haha. Fast hoppas det är en LE, då blir jag glaaaad.

/Hanna