Storhäst

Just nu är jag väldigt sugen på att känna lite på att rida storhäst. Jag tänker inte gå upp på storhäst på ridskolan då jag har år kvar på ponny, men det hade varit kul att rida en storhäst på sidan av. Hade velat ha en typ sköthäst som jag red en gång i veckan också, det hade varit jätte roligt. Jag tror också det hade varit bra för mig och jag hade nog utvecklats i min ridning ännu mer och kunna rida Joeri ännu bättre.
Jag och storhästen Gullan, som jag skötte för några år sen :)
//Marie

Veckan

Måndag: Hemma och chillan eller plugga beror på hur mycket läxor och prov vi har.
Tisdag: Samma här ↑
Onsdag: Ingen hoppning den här vecka, tråååk... Hemma och plugga!
Torsdag: Ridning troligt vi på Joeri om inte annat.
Fredag: Har inte planerat ännu, tar det som det kommer.
Lördag-Söndag: Rida och pyssla med Joeri som vanligt ♥
Vanlig livlös tråkig vecka, typ. Inget speciellt händer, inte vad jag vet iallafall!
//Marie

Söndag

Idag har jag ridit Joeri som vanligt. Hanna och Andrine hjälpte mig att gör iordning + satt och kollade när jag red. Red ialafall barback då jag tycker det funkar bäst för mig och Joeri. Började med at skritt jobba ganksa länge för att få ha helt avslappnad. Gjorde lite halter och ryggningar för att få honom att vänta och lyssna på mig och inte bara springa iväg. Jobbade lite samma i traven, mycket serpentier och halter. När jag skulle galoppjobba gjorde jag igångsättningar och avsaktiningar, 5 galoppsprång sen ner till skritt. Fixade det ganska bra förutom att han vill gå till höger direkt i avbrotten så det är något Joeri behöver träna på. Han hoppade också till mitt i ridpasset för att dom öppnade en dörr utifrån, hahah som tur satt jag kvar :)
Bild från film från igår då jag lekte lite Tobbe Larsson och körde lite frihetsdressyr med Joeri :)
Joeri har varit väldigt pigg och springig på senaste jag tror att det är lite vår känslor som spökar vilket bli lite jobbig i dressyren men nästan bara possetivt i hoppningen. Han försökte till och ed bocka lite i onsdags på hoppningen och det är ju alltid lite små kul :) Söt Jorri
//Marie

Ida och Balanta

Igår klickade jag några bilder på Ida och Balanta.
/Hanna

sjukling

Gick hem från skolan i torsdags med feber och hals ont så det stod härliga till. Var även hemma hela fredagen. Inte nog med att jag har blivit sjuk, MIN DATOR HAR GÅTT SÖNDER!! *gråter* så jag måste mobilblogga ett tag framöver.. suck.

Idag lördag, jag ska på DUS årsmöte. Det kommer bli riktigt roligt. Är väldigt förväntansfull. Sedan efter det bär det av till stallet. Ferro ska longeras för Natalie, så ska fixa iordning honom och Kaledo ska ridas efter det. Får se hur mycket jag orkar.. Ska iallafall försöka finlira lite inför tävlingen nästa helg!
/Julia 


klubbtävling

Fotade lite under förra veckans klubbtävlingar i hoppning. Här kommer några bilder!
/Hanna

Veckan

I veckan har jag haft sjukt mycket skolarbete, kommer nog vara så enda till påsklovet. Längtar så himla mycket.
 
I måndags så var det dressyrlektion på Vernell, vi tränade på öppna och det känns som att jag hittar knapparna fortare och fortare för varje gång. I slutet fortsatte vi träna på mellantraven och det går bättre och bättre, fick i alla fall en diagonal där bakbenen tog i jättebra. Hon har verkligen börjat förstå vad jag vill nu när vi kommer ut ur hörnet för att trava på lite, så nu har vi börja tänka ännu ett steg längre så att vi får med oss bakbenen bättre.
 
I onsdags hade vi en nyttig hopplektion. Beståendes av upphöjdbommar och bom-hinder-bom. Bland annat stod det en upphöjdbom på medellinjen (från B-E) att galoppera över och byta galopp. I början var det jobbigt men när jag var noga, tog tid på mig och hittade en bra linje gick det bättre. 
På ett hinder som var bom-oxer-bom flöt vi ut mycket till väggen (missade bommen bakom haha) så det hade vi lite problem med men efter några gånger kändes det ändå ganska bra. Vernell hoppade varje gång även om jag klantade mig lite, men som sagt var det jättebra övningar och Vernell kryper allra helst in på oxrar, men det gick ju inte lika bra som vanligt när det var bom framför och efter.
/Hanna

Dagens Kaledo

Red Kaledo på lektionen idag och öppnor stod på schemat. Red fram med tempot i fokus. Brukar oftast rida i ett övertempo men idag var det riktigt bra! Flyttade bakdelen i både inåt och utåt, på volt och fyrkant, jobbade även med att få igenom ställningen ordentligt. Först gjorde vi det i trav och sedan i galopp.
Avslutningsvis red vi öppna vänd rätt upp. Gjorde det bara några gånger och tycker att vi satte dom rätt okej.

Det gick allt som allt riktigt bra, måste faktiskt säga att jag red jäkligt bra idag!
/Julia


♥♥♥

Bäbis Jorri ♥
//Marie

Filmen från igår

/Hanna

Trombino

Red som sagt Trombino idag. Jätte fin och trevlig var han idag, jobbade med takten och formen. Mycket galopp för att han skulle komma igång och till sist kändes han super!
 
bilder tagna från film:
Imorgon, då ringer klockan 05.30... jour väntas i stallet. Jobbigt men ändå kul!
/Julia
 



Resultat - klubbis

Jag och Vernell hoppade ju 70cm, vilket är LD för oss. Fick jättebra känsla när jag hoppade fram, tog ett på räcket och ett på oxern. Så skulle jag gå banan, innan jag skulle gå och vänta på min tur travade jag igång henne igen och tog ytterligare språng på räcket...haha det fulaste någonsin. Hade inte speciellt bra känsla då meeen ville spara till banan, och hur hon än är på framhoppningen så är det helt annorlunda på banan, så orkade inte lägga någon energi på hur det kändes där.
 
På banan gick vi omkring när ekipaget innan körde och sen galopperade jag igång, hon var suuuperfin och framåt. Vi har ju inte hoppat enda sen Boden, så hon kanske blev lite lycklig när det fanns hinder där inne haha. När vi kom till omhoppning så försökte jag ta lite snävare svängar, det viktigaste är just nu att nolla men bara för det kan man inte såsa på huur mycket som helst. 0/0 och är jättejätteglad över det!
Foto Julia Sjögren. Om man är duktig får man godis ♥
 
Om jag tyckte att 2013 var roligaste någonsin så är 2014 mitt drömår!
/Hanna

helgen

Vad händer i helgen? imorgon(lördag) tar jag en BEHÖVD sovmorgon. Vilar upp mig under dagen och sedan åker jag till stallet för att rida på kvällen. Men jag ska inte rida på Kaledo. Han ska istället hoppa sin första klubbtävling, lillen. Hästen jag ska rida är ridskolans Trombino. Han är så trevlig så det bli kul! :)
 
På söndag har jag stalljour och Kaledo ska ridas. Tror det blir ett lite lugnare pass beroende på hur han känns, vill inte pressa honom för mycket om det skulle vara så att han är lite tjött efter hoppningen. Jobbar då hellre mycket lösgörande och för att få en bra känsla. Vi får se helt enkelt!
 
Kolla in de här bilderna på oss(överta älds - understa ny). Notera de extrema förbättringarna: 1. Handens position, 2. Min sits, 3. Min blick, 4. Formen på Kaledo och 5. Kaledos hull, han har lagt på sig mer. Kan då säga att det till och med har hänt en massa sedan den understa bilden togs. Det känns så himla bra att det går framåt för oss och ännu bättre att det faktiskt syns. Det är ju det som är poängen. :)
/Julia
 
 
 

Förra helgen

Fyra bilder från förra helgen på Jane träningen, det var en roligt och väldigt lärorik helg :)
Imorgon ska jag som Hanna tävla på klubbisen, mest bara för träning och få in mer rutin i min riding.
//Marie

Klubbtävling

Imorgon är det klubbtävling i hoppning, hoppas Vernell är taggad på det! Vi har inte hoppat med varandra sen tävlingen i Boden, men det går säkert bra ändå. Vi har ju gjort det här så många många gånger förut.
 
Vi kommer hoppa en LD som är 70 cm för oss, vill verkligen verkligen 0/0, men Vernell har ju lätt för att vara på andra tankar... Man måste säga "snälla" fleeeera gånger innan hon går med på vad man vill göra. Får hoppas att hon är lika glad och med på noterna som i Boden då!
/Hanna

Hemma dressyr

Ni är så underbara som fortfarande hänger kvar på bloggen trots att vi är riktigt usla på att blogga. Fast så är det ibland. Har mycket överallt, stallet, hemma, skolan.. Blä.

Nog om det, red ett rätt så bra pass på Kaledo igår. Eller han gick bra och jag red som en sopa. Men när jag väl skärper mig går allt super bra. Dressyr är så jäkla roligt! speciellt när man har en riktigt fin häst. :) 

Föresten, är anmäld till hemma dressyren 5-6 april. Jag och Kaledo ska rida LB:2 båda dagarna. Är lite nervös, men det känns ändå bra. Vi går ju endast in för att träna. :)

/Julia


outfit

På lördag kommer jag nog köra på min tävlingsoutfit, man måste ju passa på när det inte ges så många tillfällen till det annars! 
Har inte bestämt mig för knoppar eller utsläppt...men det är ju måååånga dagar kvar så hinner nog bestämma mig haha :)
/Hanna

Barbacka

Idag blev det ett pass barbacka på Vernell. Vi tränade på serpentinbågar, älskar serpentinbågar för då måste man hålla bra koll på skänkarna så att man hinner svänga, raktikta några steg för att sen ställa om igen. Det var i alla fall en bra lektion!

I helgen är det klubbtävling i hoppning och såklart kommer jag och Vernell ställa upp i LD(70). Kommer nog få jobba för att få min vilja igenom och förhoppningsvis går det lika lätt som det gjorde i Boden! Vernell har sina tillfällen, när det funkar så funkar det jättebra och när hon har bestämt sig så tar det stopp innan det ens har börjat...
SÅ glad ska man vara, och så ska man över också :)
/Hanna

veckan

Veckan har varit hektisk, har verkligen inte hunnit med något roligt.. endast skola och läxor..
Men de dagar jag har hunnit vara i stallet, har jag ridit två underbara ridpass på ridskolan. Föst Kaledo i tisdags han var lika fin som den prins han är! Log hela passet. :)
Igår red jag sista fredagslektionen. Det är roligt att rida andra hästar och inte bara Kaledo, det kommer man långt på! tro mig. Red i alla fall Trombino han är en gammal galoppör född 2008. Så han är lite grön. Men jätte fin! Vi hade markarbete, men mer åt dressyr hållet. Älskar sånt!! Skulle definitivt tänka mig rida honom måånga fler gånger!
 
visst är han sööööööt?
/Julia
 
 

Milen

I slutet av maj så ska vi springa stadsmaran/en mil genom skolan. Förra året tränade jag inte någonting förutom cykelturerna till och från stallet + allt man gör i stallet...var gode trött men klarade det på ungefär 1h 10min. I år tänker jag däremot förbereda mig och har hunnit jogg-träna tre gånger, första gången trodde jag att jag skulle DÖ. Igår gick det bättre men idag bestämde jag mig för att verkligen köra på. Slutsats? Haha, orkar och kan mycket mer än jag tror.
Ska bli kul att se vad det kan hjälpa i ridningen, antagligen väldigt mycket! 
Målet i år är under timmen, tror det kommer gå asbra.
/Hanna

Ridpass Joeri

Red Joeri på lektionen igår och han kändes helt oriden, har inte ridit dressyr på han på väldigt länge så inte undra på att båda var lite sega och stela. Vi skulle rida igenom hästarna helt igår, så vi red mycket på volt och ställde och böjde igenom dom. Joeri är väldigt stel i höger sida så det var bra ''övning'' för hann och han tyckte det var för jobbigt och stannade några gånger för att slippa jobba.... Galoppen kändes bra som vanligt ;)
Är jätte taggad till helgen då jag och Joeri ska hoppträna på Jane :)
//Marie

Resten av veckan

Igår i hoppgruppen hade vi teori. Vi pratade om mental träning och om en eventuell hopptävling till hösten. Hade varit jättekul med ännu en till hopptävling hemma mer än kuriren mästerskapen! 
Idag och imorgon ska jag inte till stallet, 
på lördag hade några från stallet tänkt att hitta på något så då åker jag även dit för att se på Maries hoppträning. På söndag har jag jour med några andra från stallet.
/Hanna

Fyra från söndagen


/Hanna

Blandat

Har varit väldigt mycket borta från bloggen. Under lovet var jag på en slalom ''resa'' hela veckan, och ihelgen har jag bara varit i stallet på lördagen och hjälpte Hanna lite och kollade när hon tävlade.
Igår var jag bara hemma och latade mig som vanligt, idag ska jag iallafall plugga inför engelska prov som är imorgon... Så inget stall för mig, men imorgon skulle vi haft hoppning med har teori den här gången, känns ganska bra att inte hoppa då jag ska hoppa för Jane lördag och söndag.
Blev lite sugen på att tävla dressyr när jag kollade på tävlingarna i helgen :)
//Marie

Ridlektion

Idag var det ridlektion, red på Vernellis med hennes vanliga sadel och hade inte något direkt krav eftersom hon tävlat i helgen. Försökte ha en låg form ofta och ställa och böja igenom henne. 

Vi jobbade mycket med sidförande och övergångar, det vi behöver träna på! Hon var känsligare för mina sidförande hjälper än vanligt och i slutet fick jag till några fattningar som jag är riktigt nöjd över, Vernell brukar "slänga" sig fri/dyka i övergångarna men i slutet så satte vi några i alla fall! 
Har varit jättekul att rida henne tre dagar i rad, man känner verkligen skillnad. Annars kan jag inte komma till ridning med den vanliga sadeln för att jag inte kommer åt henne (måste ha så korta läder), men idag var det inga problem för att hon var uppmärksam och lyssnade bättre på mig än vanligtvis. Tänk om det hade vart så här varje dag! 
En glo-apa är vad hon är, ska alltid se vad det är som händer haha ;)
/Hanna

Tävlingshelg

Har varit i stallet hela fredagen, lördagen och nästan hela söndagen också. Är det tävling så är det, är jättetrött men längtar verkligen till nästa gång!
Igår red jag två klasser, LB:1 och LA:1. Vernell var spänd men samtidigt pigg, vilket jag tyckte var ganska skönt för tycker det är lättare att rida då än om hon är seg. Fick i alla fall jättebra känsla i båda klasserna och i LB:n red jag på ungefär 66,7% och i LA:n på ungefär 58,8% så slog mitt egna procentrekord i de klasserna. Kändes jättekul!
 
Idag var hon lite segare och degigare men fick ändå en ganska bra känsla men är supernöjd över den också, red LB:1 och slutade på ungefär 65,3%.
foto Simone Sjöström
Känns bra inför tävlingarna i år, ska bli kul att se hur Vernell reagerar på ett annat ställe! Längtar! :)
/Hanna

bäbis är bäst


tävlingen idag: Kaledo var jätte fin på framridningen lite pigg faktiskt. Sedan kom vi in på banan, utan spö(såklart). Han dog, fick inte fram honom för fem öre. Men det är hans sätt att spänna sig. Såklart slarvade jag en hel del också. Men men det är Kaledos allra första tävling, min första lokala med storhäst och våran första tillsammans. Haha mycket debut blev det nu. Han är ju trots allt ung och oerfaren, jag också. Men det känns som att framtiden är ljus med min lilla valp♥
Men imorgon tar vi nya tag och då sätter jag på mig sporrarna. Är mer än taggad!
/Julia

fullt upp

jäklar vad bloggen står stilla. Vi har tappat gnistan lite kan man säga.
Idag har jag i alla fall varit i stallet hela dagen. Först red jag Ferro och han var jätte fin, allt slit har äntligen
börjat ge resultat♥
 
Sedan red jag lektion på hästen Lancelot. Red på hackamoore... hatar verkligen detta bett. Jag var nära att ge upp i början, men jag fortsatte och tycker att han blev rätt så fin till slut. För att vara på hack. Hade jag fått 30 min till skulle han blivit ännu bättre!
 
Sist och inte minst gjorde jag iordning lite inför imorgon. Jag och Kaledo jag ju debutera!! Vi ska rida LC:1 på lördag och LB:2 på söndag. Det känns bra inför helgen, riktigt bra!
/Julia

Tisdag

Igår red jag och tog hand om Mondeo. Han kändes som en dröm att rida, fick jättebra känsla och han lyssnade super på allt jag gjorde. 
På ridklubben så livade Vernell om på en lektion så fick sitta upp på henne i det andra ridhuset och rasta av henne. Det var bra för mig också att få göra det, behöver träna på att få fram henne även när hon blir lite spänd, och det blev hon då hon inte hade någon kompis med sig. 
Är inte så nervös inför helgen, vi ska ha kul!
/Hanna


favvisarna

Idag har jag både ridit Ferro och Kaledo, mina favvisar. Bägge hästarna gick som klockor!
 
Ferro red jag på gramanen. Han är så sjukt stark i galoppen och jag orkar inte hålla honom. Då är det bättre att ta den och känna att man faktiskt kan styra hästen. Allt var så himlans enkelt med honom idag. Han brukar inte vara sådär snäll, haha. När han kändes väl genomriden tog jag bort gramanen helt. Fy farao vad fin han var! helt galet. Nu är målet att kunna komma till det läget utan hjälptygeln. Men vi kämpar på.
 
Kaledo red jag på lektionen. Eftersom det är tävling i helgen tränade vi på att rida upp mot domaren. Kunna hålla hästen rak utan att vingla. Tycker att allt satt relativt bra. Måste bara tänka på att vara lite extra noga i uppridningarna när det är tävling, han vinglar väldigt lätt. Som vanligt är Kaledo en pärla och är super fin, det är bara jag som måste skärpa mig och rida bättre, men det kommer.
Det känns i alla fall bra inför helgen, är riktigt nervös!
/Julia
 

Hejdå!

Hej, idag åker jag och Marie till svanstein/polinki med HIF. 
Vi kommer hem på fredag igen, alltså kommer ingen av oss att blogga eftersom vi inte kommer ha tid osv.
Men ni får ha de bra så hörs vi när vi kommer hem!

/Anna

Narren

Om någon månad är det ett år sedan jag började sköta Navarre, Narren. Världens finaste och snällaste frieser.
Tog hand om honom i flera veckor i somras, han var precis som min egna häst. Sedan så flyttade han i höstas, och lämnade ett stort tomrum..





Saknar min mulliga bästis jätte mycket..
/Julia

Tävlingen

Hej, i lördags var vi i Boden att tävla. Giggan skötte sog jätte bra och är jätte nöjd över henne. 

Framridningen till LD:n kändes helt ok, kände så att hon var med mig osv. 
På banan var hon jätte fin, nollade den klassen och fick en rosett.

Till LD+ red jag inte fram så jätte mycket, hoppade räcket och oxern 1 gång. 
Inne på banan var hon jätte fin, nollade och gick ut och väntade på omhoppningen. 
Alla i mitt lag nollade, så de stod mellan oss och 2 andra lag.
Hoppade inte fram nånting till omhoppningen.
Inne på banan blev hon lite busig när jag skulle fatta galopp så jag flög av. 
Hann inte rida genom starten så hoppade upp och hoppade omhoppningen. 
Nollade men fick ingen placering.
Laget kom 3:a alltså just utanför placering men är jätte nöjd med tanke på att vi bara har ridskolehästar och dom andra lagen har med privatahästar.

Är jätte nöjd över tävlingen ich längtar jättemycket till nästa!
/Anna

ridpasset igår

Kaledo gick jätte bra igår. Ville få honom med mig, så red mycket skänkelvikning, öppnor osv. I både trav och galopp. 
Kaledo är så jäkla fin! Det är bara jag som måste sluta slarva!! Men det blir lätt så när man rider själv, utan tränare. Nån annan som håller med? ;)

Gullet igår under utsläpp, fick typ dra ut honom. Tjöttis

/Julia 

söndag

Idag hade jag morgonjour med stallvärdinnorna...ingen sovmorgon denna helgen, tur det är lov nu! 

Imorgon är det ridlektion, står hoppning på planeringen men hoppas jag kan rida lite dressyr över bommar med Vernell, annars hoppar jag säkert någon annan häst :) Kan också vara kul ibland! 
torsdag kommer jag rida i Maries ridgrupp, hoppas på Vernell då det är tävling lördag och söndag. Längtar jättemycket till dressyrtävlingen nu, det var askul att hopptävla men dressyren är mer vår grej!
foto Lotta Gunnarsson

/Hanna


Dagen efter tävling

Efter som jag tävlade igår så red jag ett lite lugnare pass på Joeri idag. Red barbacka och skrittade och travade bara. Maja fick också rida lite idag, hon fick skritta fram och trava lite, sen red jag. Det gick hel okej och han var fin som vanigt, inga konstigheter! När vi skulle skritta av gick vi ute och skrittade, eller Maja skrittade och jag följde med.
Tre bilder från idag på Maja och Joeri :)
//Marie

Boden 1/3

Tävlade som sagt i Boden igår, är nöjd över båden mig och Joeri.
I Ld (cleround), nollade vi. Hade inte jätte bra känsla hela banan. Han vart lite oräker då och då men om jag höll om med benen hoppade han jätte bra.
I Ld+5 hade jag super bra känsla hela banan, galoppen satt verkligen jätte bra och jag kunde korta honom och länga honom hur jag ville. Vägen till sista hindre vart jätte dålig och jag ''jagade'' på han lite för mycket och då vart det tyvärr ett stop som jag så klart tar på mig.
Är iallafall jätte nöjd med gårdagens starter med tanke på hur dåligt det gick i onsdags på hoppträningen.
Fick inte med hela runda på film för att min mobil är helt konstig..
//Marie

världens bästa häst

 

hjärtat.

Emma(ridlärare) kollade Kaledo idag. Han hade inte ont i ryggen, inga sår i munnen och han var inte halt. Då satt hon upp och red lite. Det var alltså inget större fel på honom förutom att han var lite stel. Där av att han har varit jätte konstig. När hon hade ridit igenom honom satte jag upp och red lite. Han har aldrig någonsin varit sådär fin! Ni anar inte hur orolig jag har varit över honom. Nu kan jag äntligen andas ut!
När han var super fin kunde jag lägga fokus på mig och min sits. Tycker faktiskt att min sits har blivit mycket bättre nu. Men den kan bli bättre!
 
Imorgon har jag morgon jour(de andra på bloggen också). Efter det ska jag rida Kaledo, längtar ♥
/Julia

Filmen från idag

Skrev fel årtal i videon...bra då.

Ingen stilhoppning direkt men ändå så himla nöjd för nu vet jag att vi kan!
Får inte glömma att säga tack till Lotta som hjälpte mig hela dagen och filmade + fotade :)
/Hanna

Filmen från idag

Skrev fel årtal i videon...bra då.

Ingen stilhoppning direkt men ändå så himla nöjd för nu vet jag att vi kan!
Får inte glömma att säga tack till Lotta som hjälpte mig hela dagen och filmade + fotade :)
/Hanna

Boden!

Idag var det ju hopptävling i Boden. Har fått följa med på en hel del tävlingar så visste ungefär hur allt gick till, och de andra tjejerna hade bra koll på när det är bra att börja rida fram och sånt, så det kändes jättesäkert. Var taggad på att få veta hur det känns att komma in på ett nytt ställe och tävla, och inte bara vara den på läktaren.
 
framridningen ville jag få henne att tänka framåt, hon var ganska pigg men kändes ändå uppmarksäm på mig. Gjorde lite sånt jag brukar göra när jag rider fram på lektion, galoppera på lite mer framåt efter långsidorna så hon kommer igång. Fick tips av min ridlärare som var där och hjälpte, hon sa hur jag skulle göra innan jag fått startsignal och så. Inne på banan blev hon såklart spändare men försökte att inte bry mig, utan hon skulle lyssna på mig, och försökte tänka framåt framåt hela tiden även om hon var lite osäker. 
Första klassen var alltså LD:n, och den nollade vi! En clear round som hade sju hinder/språng.
När det gick så bra i LD:n gick jag och avanmälde mig till klassen efter. Tycker det räckte för det är roligast att sluta när det går som bäst ♥
En film kommer strax!
 
/Hanna

Utebilder förra veckan

Foto: Hanna Johansson
//Marie

Ridbilder från förra veckan

Foto: Hanna Johansson
//Marie